Plesni tečaji za ples brez soplesalca ali soplesalke - Plešem sam

Kot ze ime pove, so družabni plesi družaben dogodek, vendar to nikakor ne pomeni, da niso namenjeni samskim ali ljudem, katerih partner nikakor noče plesati. Celo nasprotno: plesni tečaji za samske bodo razširili vaš krog prijateljev in znancev. Organizirani so kot takoimenovani linijski plesi, ki jih nekateri radi primerjajo s kavbojskimi, a imajo z njimi le malo skupnega.

Kako je organiziran plesni tečaj za samske?

 

Skupina tečajnikov se ne razdeli po parih, ampak se posamezniki razpršijo v prostoru, tako da ima vsak plesalec ali plesalka dovolj prostora za gibanje in dober pogled na plesnega učitelja. Učitelj pokaže korake, skupina jih ponovi in skupaj vadimo, dokler ne osvojimo osnov. Pri učenju valčka sta to na primer oba kvadrata in vsaj en obrat. Osnove se naučimo povezati v preprosto koreografijo, ki jo nato vadimo ob glasbi.

 

plesni-tecaj-za-samske-

 

Plesalci in plesalke so tako pri učenju neodvisni od časa in dobre volje morebitne soplesalke ali soplesalca in se lahko učijo hitreje kot bi se sicer. Tudi učitelj lažje sproti podaja dodatna pojasnila posameznikom in popravlja morebitne napake. Ljudje imamo zelo različen posluh in smisel za ritem, a z znanjem plesnih korakov se nihče ne rodi, se pa ga lahko vsak priuči. Res morda kdo potrebuje malo več časa, ker pa je učenje plesa vedno zabavno, v tem sploh ni nič slabega.

 

Na plesnih tečajih za samske se učimo korakov hitrega in počasnega valcka, fokstrota, tanga in latinsko ameriških plesov, za poživitev se znajde na programu še kaksna sodobna pop ali disko domislica in čas nam zares hitro mine. Nič za to, po osnovah je vedno možnost še za nadaljevalne in individualne tečaje.

 

Kljub temu, da med linijskimi plesi plešemo sami, se moramo gibati v prostoru in prilagajati premikanju drugih plesalcev, kar je ena osnovnih veščin vsakega družabnega plesa. Takšno znanje se s tečaja brez težav prenese na plesišča in pride še kako prav tudi pri plesu v paru, za katerega pa je seveda treba nekaj prilagajanja.

Glede na naraščajoco priljubljenost linijskih plesov lahko po vsem svetu pričakujemo vse več plesalcev, ki se bodo veselo vrteli na plesišču, pa čeprav so iz takšnega ali drugačnega razloga brez plesnega partnerja. Če bi radi še kaj vprašali, kar pokličite ali nam pišite (link na kontakt). Z veseljem vam bomo pomagali!

Ta spletna stran uporablja za svoje delovanje spletne piškotke. Več o nas in piškotkih tukaj.

  Se strinjate?
EU Cookie Directive Module Information