Plesna šola za otroke: naložba v prihodnost

 

Otroci radi plešejo. Večina se pozibava v ritmu veliko preden napravi prvi korak. Več kot očitno je, da je otrokom ples blizu in znajo v njem neznansko uživati. Dojemajo ga kot igro, sprostitev in zabaven način spoznavanja vrstnikov. Stroka se že dolgo zaveda njegovega pomena za telesni, intelektualni, čustveni in socialni razvoj. Ples za otroke torej skriva v sebi še številne prednosti.

 

Številne raziskave so pokazale, da so otroci, ki plešejo, boljšega zdravja, ustvarjalnejši in uspešnejši v šoli. Ob pričakovanih prednostih na področjih, povezanih z umetnostjo so odkrili neposredno povezavo med plesom ter razumevanjem matematike in različnih znanstvenih disciplin.

 

 

 DSC4216-730-85

 

Ples je vsekakor pomembna, čeprav pogosto prezrta oblika izražanja. Marsikateri otrok se zaradi telesnih ali značajskih posebnosti težje vljuči v družbo sovrstnikov in takšen otrok dobi v plesni šoli odlično priložnost za gradnjo samozavesti. S samozavestjo seveda raste tako samospoštovanje, kot tudi spoštovanje do drugih ob vsaki uspešno izvedeni nalogi. Ker se ples običajno pleše v parih in skupinah, brez prilagajanja, ki je tako pomembno za gradnjo zdravih medčloveških odnosov, ne gre. Prilagodljivost na vseh področjih v danšnjem nenehno se spreminjajočem svetu na vsak način predstavlja izjemno dragoceno lastnost.

 

Disciplina je še ena prvina, ki se pri mladih plesalcih razvije postopno in igrivo, a lahko pomeni še kako pomemben temelj za morebitno kasnejše ukvarjanje s športom. Ples torej lahko mirno uvrstimo med športne igre za otroke. Ob disciplini lahko izpostavimo tudi boljšo zbranost in delovne navade, kar vse skupaj pomaga k boljšemu učnemu uspehu.

 

Večina otrok se ne bo nikoli poklicno ukvarjala s plesom, a prav vsak bo v sebi obdržal vsaj nekaj plesnega ritma, ki ga bo lahko uspešno obudil še leta, celo desetletja kasneje. Stari rek - enkrat plesalec, vedno plesalec - ni iz trte zvit.

 

Še nekaj: če sicer razmišljate o plesni šoli za svoje otroke, a spadate med tiste, ki verjamejo, da je ples predvsem za punce, najprej raje pomislite na številne fantovske pevske zvezde, ki med nastopi blestijo tudi v izpiljenih plesnih točkah. Fantje, ki znajo plesati, so bili dekleti vedno priljubljeni!

Ta spletna stran uporablja za svoje delovanje spletne piškotke. Več o nas in piškotkih tukaj.

  Se strinjate?
EU Cookie Directive Module Information